2021 fitre miktarı ne kadar? Diyanet 2021 fitre miktarını açıkladı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Kurulu tarafından her yıl ramazan ayı öncesi belirlenen oruç fidyesi ve sadaka-ı fıtır miktarları 2021 yılında da araştırma konusu oldu. Diyanet’in belirlediği 2021 fitre miktarını merak eden vatandaşlar, ayrıca kimlere fitre verilebileceğini ve ne zaman fitre verileceğini de sorguluyor. Peki, 2021 fitre miktarı ne kadar?

1 | 2
2021 fitre miktarı ne kadar? Diyanet 2021 fitre miktarını açıkladı
2021 fitre miktarı, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Ramazan ayını bekleyen vatandaşlar bir yandan da fitre miktarı araştırmalarına başladı. İşte, 2021 fitre ödemeleri hakkında ayrıntılar...
Din İşleri Yüksek Kurulu 2021 yılı fitre miktarını açıkladı. 2021 yılı ramazan ayının başlangıcından 2022'nin ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarı 28 lira olarak belirlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Din İşleri Yüksek Kurulunun Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantı sonrasında aldığı kararla 2021 yılı ramazan ayının başlangıcından 2022'nin ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının 28 lira olarak belirlendiği kaydedildi.
Fitre miktarının belirlenmesinde, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günün şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalamasının esas alındığı vurgulandı.
Açıklamada, karar verilen meblağın, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda gibi maddelerden ayni olarak da verilebileceği belirtilerek, "Belirlenen bu miktar aynı zamanda, günlük fidye miktarıdır. Bununla birlikte her bir mükellef (fitre veren kişi) bir günlük kendi gıda harcamasına denk düşecek meblağı ya da daha fazlasını fitre/fidye olarak da verebilir." ifadesi kullanıldı.
2 | 2
2021 fitre miktarı ne kadar? Diyanet 2021 fitre miktarını açıkladı
FİTRE NEDİR? FİTRE KİMLERE VERİLİR?
Fıtır sadakası ya da diğer adıyla fitre, Ramazan Bayramına kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve velâyetleri altındaki kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları malî bir ibadettir. Yoksulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak suretiyle, toplumda karşılıklı sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesine vesile olan bu mali ibadetin meşru kılınmasındaki temel hedeflerden biri, insanların paylaşma bilincini canlı tutmaktır.
Bu sayede her Müslüman, ihtiyacı olan yoksullara az da olsa bir şeyler verebilmenin ve yardımlaşmanın sevincini yaşar. Bundan dolayıdır ki fıtır sadakası, zekâttan farklı olarak, daha geniş bir mükellef kitlesi tarafından yerine getirilir.
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM